nase selo1 skolski casopis1  ekologija1 

 

 

 

 

kulturne aktivnosti1  savetnik5  zavrsni ispit1 

 
Да се своја школа носи у срцу и никада не заборавља показала је добра воља групе мештана нашег села Накова да вредну донацијуу износу од 480.000 динара уложи у своју школу. Милан Миша Јовандић, успешан пољопривредни произвођач  је окупио наше бивше ученике, сада пољопривреднике, своје сарданике Галић Драгана, Ђурицу Горана, Ињац Жељка, Вукобрат Николу, Репац Ђуру, Чубрило Бранислава  и Борислава, Зорић Мирка и Радована. Објаснио нам је да су тражили могући начин да помогну нашем селу а овим гестом су донацију усмерили на право место.
Од новца који смо добили опремили смо наше кабинете што је изазвало велико задовољсто међу ученицима и наставицима.Наставна средства која су нам обезбеђена  олакшавају рад и наставнику и ученицима, и испољавање већег степена креативности у настави. Употребом наставних средстава наставник ће лакше прилагодити наставу претходним знањима ученика, интересовањима, способностима, а ученици ће више учити увиђањем, истраживањем и решавањем проблема, и уједно их  подстицати на мобилност и самосталност, што омогућава бољи начин учења, услова за трајније памћење, сигурно препознавање и употребу онога што је запамћено.
Настава физике ће у наредном периоду моћи креативније да се осмисли, те да постане лакша, занимљивија  и очигледнија уз добијена наставна средства из области  механике, топлоте и осцилације. Кабинет је обогаћен и са техничком вагом, стрмом равни, звучном виљушком на резонаторској кутији, моделом спојених судова као и електроскопом за ученике. Додатну мотивацију за разумевање наставе биологије пружиће модел скелета човека, модел човека са унутрашњим органима, модел ока и уха, микроскоп и лупе.
Историјски кабинет обогаћен је са две нове историјске карте Балкански ратови  и Европа у другој половини 19. века. Синтисајзер марке ''Јамаха'' користиће учитељи, наставник музичког, али и ученици како на часовима музике, тако и на приредбама у нашој школи. Фискултурна сала обогаћена је: ниским препонама, палицама, дрвеним и платичним обручима, истежућим вијачама, конопцем за надвлачење,  шведском клупом и ниском гредом. Помоћу ових справа и реквизита допуњује се позитиван утицај телесног вежбања на организам, обогаћује се и обезбеђује што успешнија примена различитих моторичких активности, као што су: снага,брзина,гипкост, координација, прецизност, равнотежа... Из донације је издвојен новац и за куповину још једног пројектора за потребе наставе.
Наставна средства омогућавају деци да успешно савладају наставно градиво, примене стечена знања  и учење учине још занимљивији.  Знања стичу на квалитетнији начин и такво знање је применљиво и у свакодневном животу и у пракси.
Овим путем  захваљујемо на вредној, до сада највећој  донацији овакве врсте  која ће допринети квалитету наставе у нашој школи, а посебно на њиховој жељи да и убудуће помажу школи. 
 


Naslovna     O školi     Nastava     Učenici     Preuzimanja     Galerija     Kontakt adresa