nase selo1 skolski casopis1  ekologija1 

 

 

 

 

kulturne aktivnosti1  savetnik5  zavrsni ispit1 


Инспирисани очувањем животне средине и развијањем еколошке свести код наших ученика , чланови еколошке секције су одлучили да свака генерација првака посади своје дрво, “ Дрво генерације“ и на тај начин учини велику корист и за себе и за будуће генерације.
У дворишту наше школе ученици првог разреда посадили су садницу еводије- листопадно, медоносно дрво и присвојили га као своје дрво 
„Дрво генерације“.
Придружите нам се у очувању животне средине донирањем садница и дај те свој допринос акцији „Где год нађеш згодно место ту дрво посади“.
Унапред захвални чланови еколошке секције.

  

  

Дана, 18. новембра 2016. године су ученици 8. разреда наше школе, заједно са ученицима 8. разреда ОШ "Иво Лола Рибар" из Нових Козараца, посетили све средње школе у Кикинди. Током посете смо обишли четири средње школе: Техничку школу, Средњу стручну школу "Милош Црњански" (познатију као хемијска школа), Економско-трговинску средњу школу и Гимназију "Душан Васиљев". Посета средњим школама је део активности из Плана професионалне оријентација. Циљ посете је упознавање са ресурсима средњих школа у најближем окружењу. Посету су реализовале одељењски старешина 8. разреда, Ирена Тасић и школски психолог, Милана Киш.

 
  
 
  

Дана 09.11. 2016 су ученици петог разредау пратњи наставника историје Александра Коцкара посетили Историјски архив и Народни музеј у Кикинди. У архиву су видели где и на који начин се чува архивска грађа,а имали су и прилику да читају и ориганалан документ из 18 века. 
У музеју , тема је била праисторија. Посетили смо археолошку збирку, били мали археолози, научили нешто ново о Кики, кикинском мамуту и погледали филм о њој. Било је ово једно лепо искуство за њих.

  

  

Дана 7. новембра 2016. имали смо част и задовољство да угостимо нама пријатељску школу  Scoala Primera "Speranta "  из Арада. Дружење започето летос нашом посетом настављено је на радост свих. Након посете школи и обиласка школских просторија и часова отишли смо у Кикинду. Део времена смо провели у Центру за стручно усавршавање Кикинда где су гостима представљене могућности ове установе и њен значај за образовни живот у регији. Након шетње тргом, и разгледања знаменитости, отишли смо у Народни музеј Кикинда. Гости су могли да виде пројекцију филма о мамуту Кика и виде сталну поставку музеја. Цела прича крунисана је потписивањем Протокола о сарадњи и Пројекта на тему ''Пријатељство''. У ресторану Ловац смо наставили дружење и договорили даље кораке у нашој сарадњи. Овим путем желимо да захвалимо свима који су помогли реализацију ове посете. 

                           

Дана 28.10.2016.године, еколози наше школе, су уручили џакове пластичних чепова члановима удружења,, Чеп за хендикеп".
Оно чиме бисмо могли да се похвалимо, уједно и захвалимо онима који су учествовали у акцији,, Чеп за хендикеп" је хуманост коју смо сви показали сакупивши 300 килограма чепова.
Укључите се у акцију сакупљања пластичних чепова, заштитимо животну средину, рециклирајмо и обезбедимо особама са инвалидитетом адекватна ортопетска помагала.

      


Naslovna     O školi     Nastava     Učenici     Preuzimanja     Galerija     Kontakt adresa