nase selo1 skolski casopis1  ekologija1 

 

 

 

 

kulturne aktivnosti1  savetnik5  zavrsni ispit1 


 Рециклажом једне пластичне флаше уштеди се 3,5kW електричне енергије, што је довољно да сијалица од 100W светли 35 сати. Истраживања су показала да је пластици потребно 500 година да се разгради у природи, као и да 11% отпада на депонијама чини пластика. 
Поведени овом статистиком , еколози наше школе, мештани села, и запослени у нашој школи вредно су током целе године радили на прикупњаљу зелених пластичних боца. 
Уз мало маште и креативности искоришћена је прикупљена непотребна пластична амбалажа и направљена еко зелена јелка. Јелка је поклоњена Културно уметничком друшву ,,Извор“из Накова и постављена је пред концерт КУД-а у просторији биоскопске сале. 
Покушавамо и даље да на забаван начин развијајмо еколошку свест и указујемо на значај екологије и рециклаже. 
Придружите нам се.

  

  

Снежана Миолић, ученица 6. разреда освојила је ПРВО место на ликовном конкурсу ''Подводни свет''. Изложбу је организовао Културни центар Кикинда и Роникачки клуб Арка.А Никола Ђуран се окитио још једним трофејем у низу. На међународном такмичењу у Сегедину, Мађарска (26. 11. 2016) освојио је ДРУГО место у катама. Честитамо !!!

  

  

 петак 02.12.2016.године реализована је научна радионица посвећена совама ушарама.
Присутни ученици и сви заинтересовани уживали су у :
- пригодном програму посвећеном совама ( рецитације и балетска тачка,, Моја мала совица"), научном делу ( презентација о совама ушарама) и учешћу у занимљивим и креативним радионицама( цратању сове, израду маски и сова од папира, посматрању скелета сове, а такође и истраживање гвалица.

  

  

У петак 18.11.2016.године чланови еколошке секције су, уз помоћ учитељица Татјане Мартоноши и Биљане Новаковић, наставнице биологије Весне Бурсаћ и наставнице ликовног Вере Ђенге, реализовали активност на којој су се правиле сове од различитих материјала. Прелепе дечје рукотворине којој се сви диве, сада красе хол наше школе.

  

  

 


Naslovna     O školi     Nastava     Učenici     Preuzimanja     Galerija     Kontakt adresa