nase selo1 skolski casopis1  ekologija1 

 

 

 

 

kulturne aktivnosti1  savetnik5  zavrsni ispit1 


На Општинском такмичењу из математике одржаног у суботу 27. 02. 2016. у ОШ "Жарко Зрењанин", ученица 5. разреда Снежана Миолић освојила је ТРЕЋЕ место и својим успехом пласирала се на Окружно такмичење.
Остале учеснике похваљујемо, а то су: Драган Племић и Теодора Мајсторовић (3. разред), Андреа Ћирић, Ања Кресоја и Мара Иветић (4. разред), Уна Тубин и Милана Тадић (6. разред).

Данас, 20. 02. 2015. одржано је општинско такмичење из енглеског језика. Наша ученица 8. разреда Исодора Карановић освојила је 3. место, и тиме обезбедила пласман на окружно такмичење, на којем јој желимо успех!
БРАВО, ИСИДОРА!

Чланови Тима за културу сваког фебруара посвете један дан љубави, иако је она свакодневно присутна у нашим животима. Овога пута одступили смо од традиције песничке вечери, те смо организовали тематски час под називом „Одједном ми се десила љубав“ . 15-ак ученика је читало што своје ауторске радове, што љубавне стихове наших познатих песника романтичара. Час је заокружен солистичким музичком наступом ученице Дуње Гашић, која је отпевала песму „Тихо ноћи“ Јована Јовановића Змаја. Часу су присуствовали сви ученици школе, као и запослени, који су на крају извлачили из кутије љубавне поруке које су прочитане за крај. Час је протекао у пријатној атмосфери, уз смех, одушевљење младих песника, а канула је и по која суза, а све то указује да је час успео.

Odjednom mi se desila ljubav Odjednom mi se desila ljubav

Највећи празник у школи, дан Светог Саве, обележили смо данас пригодним програмом у холу школе. Свечаност је отворио школски хор светосавском химном, након чега је одржан славски обред. Потом су ученици нижих разреда, у част Светом Сави, исказали своје рецитаторске способности. Битно је нагласити да су учествовали сви ученици, као и то да је појединим првацима ово био први јавни наступ.

Svetosavska priredba  Svetosavska priredba 

Пошто смо склони иновацијама, ученици 3.и 4. разреда извели су кратку представу „Свети Сава и голубица“ коју је пратила презентација са фотографијама и цртежима. Потом је ученица Дуња Гашић имала свој солистички наступ отпеваввши песму „Растко“. Ученци су имали прилику да чују, а уједно и да виде (путем цртаног филма) народну легенду „Свету Сава и ђаво“. Потом је свима, путем презентације, приказан живот и дело Светог Саве, након чега је уследио квиз „Колико знам о светом Сави“ у којем су учествовали сви присутни, и ученици, наставници и остали запослени у школи. Путем овакве игре ученици су показали одлично знање, доказали да су и те како информисани о појединостима које се у школи не сврставају у наставни план и програм. Приредбу је затворио ученик Никола Сабљић који је прочитао своју песму „Завет Светом Сави“ .
Целокупна свечаност трајала је око сат времена, након чега су ученици, при одласку, били послужени славским колачем.

Остале слике се могу погледати у галерији слика.


Naslovna     O školi     Nastava     Učenici     Preuzimanja     Galerija     Kontakt adresa