nase selo1 skolski casopis1  ekologija1 

 

 

 

 

kulturne aktivnosti1  savetnik5  zavrsni ispit1 


На овом линку се налазе све важне информације везане за упис у средње школе.

Овде можете видети све средње школе и профиле које ученици могу уписати у целој Србији.

http://www.mpn.gov.rs/srednje-obrazovanje/plan-upisa/

У Недељи Црвеног крста, нашу су школу већ традиционално посетили волонтери ове организације. У сарадњи са Банинијем даривали прваке слатким пакетићима.

Ђорђе Пантелић, ученик шестог разреда, својим фото колажем, освојио је друго место на фото-конкурсу "Шта знаш о саобраћају?" , који је расписала ОШ "Ђура Јакшић" из Кикинде.

Đorđe Pantelić "Šta znaš o saobraćaju"

У четвртак, 5.5.2016. у нашој школи одржана је трибина о безбедности на интернету за ученике 4, 5. и 6. разреда. Трибину су водили наставници техничког и информатичког пбразовања Милорад Карановић и Арпад Пастор. Ученицима је кроз ово ово предавање предочено које опасности вребају користећи разне популарне друштвене мреже. Предавачи си им дали многобројне савете како да се заштите и сакрију свију интиму у циљу сопствене безбедности. Веома поучна трибина пробудила је свест код већине ученика о озбиљности овог проблема којег ученици нису ни били свесни. Више информација на ову тему можете прочитати на сајту http://bezbednaucionica.rs/. Захвљујемо наставницима-водитељима и очекујмо да че се овакава сарадња наставити.

Tribina o bezbednosti na internetu Tribina o bezbednosti na internetu

Слике се могу погледати у галерији слика.

САЈАМ ПРОФЕСИОНАЛНЕ ОРИЈЕНТАЦИЈЕ

Обавештавамо Вас да ће 8. Сајам професионалне оријентације у Кикинди бити одржан 10. маја 2016. године, на простору ГРАДСКОГ ТРГА, у трајању од 10 до 16 часова. Штандови ће бити постављени у близини Народног музеја.
Приликом посете Сајма ПО, ученици и родитељи могу од дежурних особа за штандовима да затраже све информације које су од значаја за правилан избор занимања.
С обзиром да се Сајам одржава на отвореном простору, сви заинтересовани ученици, родитељи и наставници Сајам могу да посете у наведеном периоду, од 10 до 16 часова.
Напомена:
Датум одржавања Сајма може бити промењен, у случају најаве неповољних временских услова.

У среду, 4. маја 2016. године, за ученике нижих разреда је одржан песнички час са песникињом Миром Петров. Током овог часа ученици су на занимљив начин упознали песникињино стваралаштво. Деца су запамтила кључне речи са овог часа: љубав, осмех, весеље, учење и петице! Сви су исказали жељу да се са песникињом друже поново.

Pesnički čas

Слике се могу погледати у галерији слика.

25. Априла 2016. године за ученике нижих разреда је изведена представа "Медведова женидба" Наши стари знанци - позориштанце "Лане" потрудили су се да нас разоноде и насмеју својом глумом и прелепим луткама.

Medvedova ženidba  Medvedova ženidba 

Остале слике се могу погледати у галерији слика.

21. априла 2016. године, ученици првог разреда су били у посети сеоској библиотеци. У сарадњи са библиотекарком Весном Мајсторовић одржан је час српског језика на тему: "Пролеће". Ученици су читали стихове и ликовно представљали ово годишње доба. На крају посете су их чекале слатке награде - медењаци. Захваљујемо библиотекарки Весни на сарадњи и дружењу.

Prvaci u biblioteci

Слике се могу погледати у галерији слика.

На окружном такмичењу из биологије, одржаном 9. априла 2016. године у ОШ ''Ђура Јакшић'' и Кикинди, ученици наше школе узели су учешће и остварили следеће резултате:

ПЕТИ РАЗРЕДИ
Снежана Миолић - ПРВО МЕСТО
Ивана Зорић - похвала за учешће

ШЕСТИ РАЗРЕД

Јована Милинковић - ТРЕЋЕ МЕСТО
Ђорђе Пантелић - похвала за учешће

СЕДМИ РАЗРЕД

Јадранка Тубин - ТРЕЋЕ МЕСТО

ОСМИ РАЗРЕД

Небојша Пантелић - похвала за учешће

Првопласираним ученицима и наставници Весни Бурсаћ честитамо на постигнутим резултатима!

Ученици наше школе су узели учешће на фото конкурсу "Плави чуперак детињим очима" који је расписала ОШ "Мика Антић" Нови Сад. Тијана Грбић - ученица 5. разреда је са највише освојених гласова освојила награду публике.

Foto konkursУ ужи круг такмичења су ушли и радови ученика: Јована Гашића (6. разред), Милане Тадић (6. разред), Јоване Милинковић (6. разред) и Сање Јарић (7. разред).
Честитамо!

Слике се могу погледати у галерији слика.

 

Пробни завршни испит ће се реализовати:

15.04.2016.г. – тест из МАТЕМАТИКЕ од 12:00 до 14:00,
16.04.2016г. – тест из СРПСКОГ ЈЕЗИКА од 9:00 до 11:00
16.04.2016.г. – КОМБИНОВАНИ ТЕСТ од 11:30 до 13:30


Naslovna     O školi     Nastava     Učenici     Preuzimanja     Galerija     Kontakt adresa