nase selo1 skolski casopis1  ekologija1 

 

 

 

 

kulturne aktivnosti1  savetnik5  zavrsni ispit1 


Први разред                    Други разред                    Трећи разред                  Четврти разред                               

 Пети разред                    Шести разред                   Седми разред                   Осми разред

Обавештење за ученике и родитеље: на ликнку можете наћи податке о одобреним уџбеницима за основну школу.

http://opendata.mpn.gov.rs/listaudzbenika.php

Снежана Миолић (4. разред, учитељица Аница Станојевић), је на републичком математичком финалу "Мислиша 2015" освојила ТРЕЋУ награду. Такмичење је одржано у недељу, 19. априла 2015. године у Београду. Снежани искрене честитке на постигнутом резултату!

У ОШ "Свети Сава" је данас, 18. 04. 2015. одржано окружно такмичење из српског језика. Наше представнице оствариле су следеће резултате:

Милана Тадић, 5, разред - освојено 3. место;
Јадранка Тубин, 6. разред - освојено 1. место;
Исидора Чубрило, 8. разред - освојено 2. место;
Теодора Ковачевић, 8. разред - освојено 3. место.

УЧЕНИЦАМА ЧЕСТИТАМО И ЖЕЛИМО ИМ ЈОШ МНОГО ОВАКВИХ УСПЕХА НА КОЈЕ СМО СВИ ПОНОСНИ.1508537 10153085208855376 3447957586848050848 n

На математичком такмичењу ''Мислиша 2015'', ученица СНЕЖАНА МИОЛИЋ (4. разред), освојила је ПРВУ НАГРАДУ, са остварених максималних 100 бодова. На тај начин се пласирала на РЕПУБЛИЧКО ФИНАЛЕ, које ће се одржати 19. априла, у Београду. Ученица АНДРЕА ЋИРИЋ (3. разред), похваљена је за успешно учешће.

Свих 19 учесника из наше школе на овом такмичењу школа похваљује за труд. ЧЕСТИТАМО!

 

Baletska skolaUčenici trećeg i četvrtog razreda su imali čast i zadovoljstvo da upoznaju predstavnike kikindske baletske škole. Povodom dvadesetogodišnjice rada baletske škole Novi Sad, izdvojeno odeljenje u Kikindi, vrši upis u pripremno odeljenje i prvi razred u prostorijama Kulturnog centra Kikinda do početka juna. Većini učenika je ovo bilo prvi put da uživo vide baletsko izvođenje u baletskoj haljini (pačka). Nekoliko učenica je napravilo prve korake na vrhovima prstiju u baletskim ''špic patikama''. Ovom prilikom su nastavnice baleta Ana Bujić i Danica Mandić pozvale najmlađe učenike da se uključe u rad baletske škole.

Eko akcija

Osnovna škola ''Petar Kočić'' u Nakovu brine o životnoj sredini na različite načine. U subotu, 5. aprila 2014. u prepodnevnim satima, u našoj školi je organizovana akcija prikupljanja električnog i elektronskog otpada. Nekoliko nedelja pre toga članovi ekološke sekcije su promovisali akciju meštanima našeg sela. Putem plakata koje su izložili na istaknutim mestima i letaka koje su ubacivali u poštanske sandučiće pozvali su meštane da donesu sitan električni i elektronski otpad. Za donošenje krupnog otpada bio je organizovan transport. Na dan akcije su se odazvali mnogi učenici i meštani i doprineli da se ispred naše škole prikupi zavidna hrpa elektronskog otpada. O tome kako će se utrošiti novčana sredstva dobijena ovim putem, odluku će doneti najvredniji eko aktivisti - naši učenici. Ovim putem zahvaljujemo svima koji su pomogli da se ova akcija uspešno okonča: meštanima sela, roditeljima i izviđačima.

U petak, 21.03.2014. svečanom priredbom obeležen je dan naše škole. Gosti u sali bioskopa, gde je priredba i održana, uživali su u šarenici satkanoj od rada u ovoj školskoj godini – od šalјivih i pomalo ozbilјnih dramatizacija, modernog plesa, folklora i hora.

Program su otvorili učenici Isidora Čubrilo i Boris Jeličić koji su prigodnim i primerenim govorom uveli publiku u čaroliju koja sledi. Potom je nastupila dramska grupa nižih razreda sa dramatizacijom "Dan škole" koju je pripremila učitelјica 1. razreda Slavenka Bucalo, koja je takođe sa svojim prvačićima pripremila i jednu recitaciju, koja je odmah usledila nakon dramatizacije.Potom se predstavila dramska grupa viših razreda sa performansom "Dete je čovek u odelu deteta" koju je pripremila nastavnica srpskog jezika Slađana Vukić. Učitelјica 3. razreda Anica Stanojević predstavila se sa svih svojih devet đaka koji su svojim horskim nastupom oduševili publiku. Ritmičku tačku u kojoj su učestvovale devojčice 4, 5. i 6. razreda pripremila je učitelјica 4. razreda Danijela Samardžija. Hor viših razreda, pod rukovodstvom nastanice muzičke kulture Snežane Đokić, nas je ove godine očarao izvođenjem dve pesme: "Ej, dragi, dragi" i "Stand by me". Najgromoglasniji aplauz publike izazvale su dve folklorne grupe koje je pripremila učitelјica 2. razreda Bilјana Novaković.

Posebne pohvale upućujemo dramskoj družini "Krug" koju vodi bibliotekarka Borislava Subotički, koji su se predstavili dramatizacijom " Mačak otišao u hajduke". Sve fenomenalne maske i čitava scenografija ručno su rađene i izašale su iz Bobine biblioteke.

Ova svečanost je bila najbogatija do sada jer nikada nije učestvovalo ovoliko učenika koliko je učestvovalo tog dana, koji su uz pomoć svojih nastavnika i učitelјa spojili moderno i tradicionalno.

Završnu reč imala je direktorica škole Ljilјana Janjilović koja je dodelila pohvalnice i diplome najbolјim učenicima u ovoj školskoj godini, tj. onima koji su postigli neki uspeh kako u školi, tako i van nje.

Posetioci priredbe su imali prilike da u holu bioskopa vide i kupe učeničke radove koje su učenici napravili zajedno sa nastavnicom tehničkog obrazovanja Majom Duvnjak i nastavnicom likovne kulture Mirom Stojadinov.

Ovom prilikom koordinator i organizator priredbe, koji čine članovi Tima za kulturu OŠ "Petar Kočić" (Borislava Subotički, Slađana Vukić, Bilјana Novaković) posebnu zahvalnost žele da iskažu MZ Nakovo, koja nam je ustupila prostor za višesatne probe, kao i predsedniku KUD-a "Izvor" Nakovo Danilu Raci na bezrezervnoj pomoći, oduzetom slobodnom vremenu i tehničkoj podršci, bez koje ova priredba ne bi imala savršen scenski efekat kakav je imala.

Slađana Vukić


Naslovna     O školi     Nastava     Učenici     Preuzimanja     Galerija     Kontakt adresa