nase selo1 skolski casopis1  ekologija1 

 

 

 

 

kulturne aktivnosti1  savetnik5  zavrsni ispit1 


На овом линку се налазе све важне информације везане за упис у средње школе.

Овде можете видети све средње школе и профиле које ученици могу уписати у целој Србији.

http://www.mpn.gov.rs/srednje-obrazovanje/plan-upisa/

У Недељи Црвеног крста, нашу су школу већ традиционално посетили волонтери ове организације. У сарадњи са Банинијем даривали прваке слатким пакетићима.

Ђорђе Пантелић, ученик шестог разреда, својим фото колажем, освојио је друго место на фото-конкурсу "Шта знаш о саобраћају?" , који је расписала ОШ "Ђура Јакшић" из Кикинде.

Đorđe Pantelić "Šta znaš o saobraćaju"

У четвртак, 5.5.2016. у нашој школи одржана је трибина о безбедности на интернету за ученике 4, 5. и 6. разреда. Трибину су водили наставници техничког и информатичког пбразовања Милорад Карановић и Арпад Пастор. Ученицима је кроз ово ово предавање предочено које опасности вребају користећи разне популарне друштвене мреже. Предавачи си им дали многобројне савете како да се заштите и сакрију свију интиму у циљу сопствене безбедности. Веома поучна трибина пробудила је свест код већине ученика о озбиљности овог проблема којег ученици нису ни били свесни. Више информација на ову тему можете прочитати на сајту http://bezbednaucionica.rs/. Захвљујемо наставницима-водитељима и очекујмо да че се овакава сарадња наставити.

Tribina o bezbednosti na internetu Tribina o bezbednosti na internetu

Слике се могу погледати у галерији слика.

САЈАМ ПРОФЕСИОНАЛНЕ ОРИЈЕНТАЦИЈЕ

Обавештавамо Вас да ће 8. Сајам професионалне оријентације у Кикинди бити одржан 10. маја 2016. године, на простору ГРАДСКОГ ТРГА, у трајању од 10 до 16 часова. Штандови ће бити постављени у близини Народног музеја.
Приликом посете Сајма ПО, ученици и родитељи могу од дежурних особа за штандовима да затраже све информације које су од значаја за правилан избор занимања.
С обзиром да се Сајам одржава на отвореном простору, сви заинтересовани ученици, родитељи и наставници Сајам могу да посете у наведеном периоду, од 10 до 16 часова.
Напомена:
Датум одржавања Сајма може бити промењен, у случају најаве неповољних временских услова.

У среду, 4. маја 2016. године, за ученике нижих разреда је одржан песнички час са песникињом Миром Петров. Током овог часа ученици су на занимљив начин упознали песникињино стваралаштво. Деца су запамтила кључне речи са овог часа: љубав, осмех, весеље, учење и петице! Сви су исказали жељу да се са песникињом друже поново.

Pesnički čas

Слике се могу погледати у галерији слика.

25. Априла 2016. године за ученике нижих разреда је изведена представа "Медведова женидба" Наши стари знанци - позориштанце "Лане" потрудили су се да нас разоноде и насмеју својом глумом и прелепим луткама.

Medvedova ženidba  Medvedova ženidba 

Остале слике се могу погледати у галерији слика.

21. априла 2016. године, ученици првог разреда су били у посети сеоској библиотеци. У сарадњи са библиотекарком Весном Мајсторовић одржан је час српског језика на тему: "Пролеће". Ученици су читали стихове и ликовно представљали ово годишње доба. На крају посете су их чекале слатке награде - медењаци. Захваљујемо библиотекарки Весни на сарадњи и дружењу.

Prvaci u biblioteci

Слике се могу погледати у галерији слика.

На окружном такмичењу из биологије, одржаном 9. априла 2016. године у ОШ ''Ђура Јакшић'' и Кикинди, ученици наше школе узели су учешће и остварили следеће резултате:

ПЕТИ РАЗРЕДИ
Снежана Миолић - ПРВО МЕСТО
Ивана Зорић - похвала за учешће

ШЕСТИ РАЗРЕД

Јована Милинковић - ТРЕЋЕ МЕСТО
Ђорђе Пантелић - похвала за учешће

СЕДМИ РАЗРЕД

Јадранка Тубин - ТРЕЋЕ МЕСТО

ОСМИ РАЗРЕД

Небојша Пантелић - похвала за учешће

Првопласираним ученицима и наставници Весни Бурсаћ честитамо на постигнутим резултатима!

Ученици наше школе су узели учешће на фото конкурсу "Плави чуперак детињим очима" који је расписала ОШ "Мика Антић" Нови Сад. Тијана Грбић - ученица 5. разреда је са највише освојених гласова освојила награду публике.

Foto konkursУ ужи круг такмичења су ушли и радови ученика: Јована Гашића (6. разред), Милане Тадић (6. разред), Јоване Милинковић (6. разред) и Сање Јарић (7. разред).
Честитамо!

Слике се могу погледати у галерији слика.

 

Пробни завршни испит ће се реализовати:

15.04.2016.г. – тест из МАТЕМАТИКЕ од 12:00 до 14:00,
16.04.2016г. – тест из СРПСКОГ ЈЕЗИКА од 9:00 до 11:00
16.04.2016.г. – КОМБИНОВАНИ ТЕСТ од 11:30 до 13:30

Секретаријат за заштиту животне средине ОУ Кикинда поводом обележавања Дана планете земље 22.април 2015. године организовао је Еколошки квиз , намењен основним школама кикиндске општине.
Ученици петог и шестог разреда наше школе узели су учешће у овом квизу и тиме се активно укључили у обележавање овог значајног датума.
Наша школа је делегирала 4 члана : Стеван Чубрило, Ђорђе Пантелић, Уна Тубин и Јадранка Тубин који су чинили екипу наше школе. 
Квиз је осмишљен тако да се прво одржао квалификациони тест, на коме су ученици наше школе освојили највећи број бодова и освојили прво место и пролаз на финално такмичење у које су прошле још три школе. 
Све четири финалне екипе освојиле су прикладне награде намењене школама које су екипама уручене на крају квиза . Ученици наше школе као награду добили су за школу flipchart магнетну таблу на 3-носачу подесиву. 
Ученици су и појединачно награђени на манифестацији Дан пролећа где су им уручене награде. 
Еко тим наше школе чине:

Биљана Новаковић
Весна Бурсаћ
Гордана Одаџин

Četvrtak, 29. maj je osvanuo veseo i sunčan. Ovaj dan iskoristili smo za još jedno, tradicionalno sportsko nadmetanje u trčanju na stadionu Poleta.

Ostale slike se mogu pogledati u galeriji slika.

Dana 26. maja 2014. za učenike nižih razreda organizovana je ekskurzija po našem kraju. Putovanje smo započeli posetom železničkoj stanici u Kikindi i vožnjom šinobusom nakon čega je usledio odlazak u galeriju ''Terra''. Potom smo put nastavili po široj okolini sve do Srpske Crnje. Obišli smo granični prelaz sa Rumunijom. Osvežili smo se i rashladili u kući Đure Jakšića. Poseban ugođaj pričinila je poseta crkvi i vunovlačarskoj radionici. U Ruskom Selu smo posetili etno kuću ''Torontal''. Putovanje smo završili u Kikindi posetom aerodroma i Velikog parka. Ni kiša nas nije sprečila da uživamo. Spas smo potražili i pronašli u poslastičarnici ''Makijato''. Užitak i radovanje su bili prisutni na licima svih učenika i učitelja.

 

Ostale slike se mogu pogledati u galeriji slika.

Najlepši su oni dani u kojima se istaknu najveće ljudske vrednosti. Takva je i ova radna subota. Učenici naše škole su svojim primerom pokazali da u sebi nose upravo te vrednosti: humanost, solidarnost, požrtvovanost, nesebičnost i dobru kolektivnu organizovanost. Današnja radna subota organizovana je u duhu humanosti i solidarnosti.

Dan je počeo slanjem kolektivne poruke ’’1003 ’’ iz dvorišta naše škole. Učenici i zaposleni su formirali nizove ovih brojeva kao apel i poziv da se što više ljudi priključi ovoj nacionalnoj akciji.

Učenici starijih razreda su pored toga što su donosili pakete humanitarne pomoći, uređivali prostor školskog dvorišta. Jedna grupa učenika iz nižih i viših razreda, pod vođstvom nastavnica likovnog i tehničkog nastavila je oslikavanje našeg zida. Najmlađi učenici su čistili školsko dvorište, a zatim su crtežima i porukama kredama na betonu poslali najslađe dečje poruke podrške vršnjacima iz poplavama pogođenih prostora.najlepsi dani 20140524 1633180106

Radni dan se završio bioskopskom predstavom u holu škole. Zasmejavao nas je ’’Mister Bin’’, a ulaznica je bila veoma simbolična: jedno higijensko sredstvo.

Grupa zaposlenih je sortirala i pakovala do sada prikupljenu pomoć koju čini obilje odeće za bebe, decu i starije, pelena, higijenskih sredstava i pribora, igračaka, školskog pribora i hrane. Divno je bilo biti deo te atmosfere nesebičnog davanja i deljenja. Svi učesnici su se i ovog puta pokazali na delu.

OŠ ’’Petar Kočić’’ Nakovo, od sveg srca zahvaljuje svim sadašnjim i bivšim učenicima, roditeljima, zaposlenima i penzionerima naše škole, meštanima sela Nakova i organizacijama koje su se priključile našoj akciji od prikupljanja pomoći nastradalima u stihijskim poplavama do transporta i isporuke u organizaciju Crvenog krsta u Kikindi.Sa današnjim danom naše aktivnosti nisu završene.

 Danas smo poslali prvi kontigent prikupljene pomoći. Naša akcija se nastavlja i dalje za sve one koji imaju želju i mogućost da nastave sa donacijama u robi.      HVALA SVIMA ! ! !

Ostale slike se mogu pogledati u galeriji slika.

Pozivaju se svi meštani Nakova, roditelji, zaposleni i učenici škole da se uključe u akciju prikupljanja pomoći u vidu sredstava za ličnu higijenu, đačkog pribora, igračaka, hrane za bebe, pelena, garderobe, konzervisane hrane za ugrožene u poplavama. Akcija se pokreće od ponedeljka, 19.5.2014. Sredstva možete dostaviti u toku celog dana u prostorijama škole, od 8 do 19 časova.

Pokažimo humanost i solidarnost i dajmo svoj doprinos! Hvala!

U našoj školi je otvoren Humanitarni kutak u kom su učenici dali svoj prvi doprinos u akciji prikupljanja pomoći nastradalim u poplavama. Svojim crtežima i porukama podrške i saosećanja dali su podstrek akciji. Iz naših učionica poslate su poruke ohrabrenja i ljubavi narodu i domovini. Učenici naše škole vas mole i pozivaju da nam se pridružite. Hvala!

humanitarni kutak za ugrozene u poplavama srbije 20140523 2028368488

Ostale slike se mogu pogledati u galeriji slika.

Sportski centar "Jezero" je i ove godine organizovao Smotru plivanja koja se održala 26. aprila 2014.  godine. Na smotri su učestvovali učenici koji su pohađali školu plivanja, a to su učenici prvog i drugog razreda. Učenici koji su pozvani na smotru su: Katarina Galić, Mara Ivetić, Anja Kresoja, Nemanja Vukobrat i Aleksandra Zivlak.

Smotra plivanja

Slike se mogu pogledati u galeriji slika.

Maj mesec je navukao osmeh na lice mnogima. Što zbog lepog vremena, što zbog približavanja letnjeg raspusta. A šta raditi kada si učenik, i raspust sa mnoštvo slobodnog vremena je pred tobom? Gde da nađeš dobru knjigu?

Prijatelјstvo i saradnja aktiva učitelјica i školske bibliotekarke pobrinula se da obogati školski biblioteku novim knjigama uz slogan "NAJBOLjA KNјIGA-NAJBOLjI PRIJATELj".

Aktiv učitelјica OŠ „Petar Kočić" u Nakovu, u čijem sastavu su četiri učitelјice: Slavenka Bucalo (prvi razred), Bilјana Novaković (drugi razred), Anica Stanojević (treći razred), Danijela Samardžija (četvrti razred), pokrenuo je akciju u kojoj su obezbedile sredstva za kupovinu 72 slikovnice za školsku biblioteku. Moram napomenuti da je ovo druga akcija aktiva učitelјica. U prvoj su obezbedile sredstava za kupovinu zvučnika za školsku medijateku, te se na časovima muzičke kulture i sada mogu čuti čisti zvuci Šopena, Baha i Štrausa itd.

Biblioteka knjiga, saradnje i prijateljstva
Bibliotekarka Borislava Subotički iskazuje ogromnu zahvalnost učitelјicama jer u ovo virtuelno vreme, nova izdanja, savremenih naslova su nešto što omogućava ostvarivanje cilјa popularisanje knjige. Bibliotekarka je ove nedelјe već počela sa prezentacijom naslova po odelјenjima, uz dogovor da učenici vode svoje dnevnike pročitanih knjiga, a za sledeću školsku godinu se dogovara o akciji „Čitanjem do petice". Učenici trećeg razreda su imali čast, da se prvi upoznaju sa novim naslovima, i naravno već su pozajmili neke od njih. U toku ove nedelјe, čast za sticanje novih najbolјih prijatelјa-knjiga imaće i učenici ostalih odelјenja.

Neki od novih naslova koje bih izdvojila su: „U carstvu bajki", „Zlatokosa i tri musketara", „Mač u kamenu", „Najlepše priče iz šume", „Lisica mamila petla", „Jarac živoderac", „Mačkova ženidba", „Safir", „Četiri luckaste mačke", „Gusenica Raša", „Medvedić i dinosaurus", „Slikovnice zelene patrole", „Efekat staklene bašte", „Kisela kiša", „Životinje iz tropskih predela", „Životinje iz polarnih predela", „Dreven bajke", „Aždaja i carev sin", „Čardak ni na nebu ni na zemlјi", „Zlatna jabuka i devet paunica."

Dragi učenici pozivam vas da dođete i pozajmite knjigu u školskoj biblioteci koja će vam ulepšati detinjstvo, produbiti znanje, zaškaklјati interesovanje i pomoći da bezbedno pređete iz perioda detinjstva u veselo dečaštvo i devojaštvo.

Očekujem vas,
vaša bibliotekarka Borislava Subotički

Ostale slike se mogu pogledati u galeriji slika.

Nedelja Crvenog krsta

U utorak, 13. maja, našu školu su posetili aktivisti i volonteri organizacije Crvenog krsta. U periodu od 8. do 15. maja obeležava se nedelja Crvenog krsta, te su i ove godine u akciji ''Jedan paketić, mnogo ljubavi'' darivani oni najslađi i najmlađi - naši prvaci.

Ostale slike se mogu pogledati u galeriji slika.

Pozorisna predstava

Glumci pozorišne trupe „Zvezdica" iz Zrenjanina već drugi put za redom u OŠ „Petar Kočić" u Nakovu učenicima izvode svoje predstave.

Nakon izvođenja lutkarske predstave „Bajka o Majušku", a 12.maja 2014. godine glumci su izveli interaktivnu predstavu „Naši zanati". Na duhovit i kreativan način decu su upoznali sa nekim zanatima. Osmeh nije silazio sa lica a pojedini učenici su i sami bili glumci i oprobali se u novoj ulozi. Bili su mušterije kod krojačice, frizera sa italijanskoim naglaskom, a degustatori i pomoćnici kod francuskog kuvara.

Deca su uživala u predstavi. Glumce su pozdravili velikim aplauzom i poželeli da se još koji put vide.

Ostale slike se mogu pogledati u galeriji slika.

Vatrogasna sluzba

U našoj školi, u utorak 15. aprila 2014. godine, održana je pokazna vatrogasna vežba. Vežbu su izveli Opštinski vatrogasni savez Kikinda i DVD ''Nakovo''. Toga dana, u toku nastave, simulirana je uzbuna i evakuacija učenika i zaposlenih. Nakon toga u školskom dvorištu, vatrogasne ekipe su đacima prezentovale postupanje u slučaju različitih vrsta požara. I sami učenici su učestvovali u gašenju vatre na više punktova. Ova aktivnost osmišljena je sa ciljem da se deca na zanimljiv i praktičan način edukuju o pravilnim i bezbednim postupcima evakuacije i zaštite od požara.

U petak 25.04.2014. godine, učenici 7. i 8. razreda su, u skladu sa Planom profesionalne orijentacije, posetili sve četiri kikindske srednje škole: Tehničku školu, srednju stručnu školu „Miloš Crnjanski", gimanziju „Dušan Vasilјev" i srednju Ekonomsko-trgovinsku školu.

Poseta srednjim skolama  Poseta srednjim skolama 


Tokom poseta učenici su imali priliku da se upoznaju sa školom kroz organizovane obilaske školske zgrade, kabineta, učionica, fiskulturne sale i teretane i istovremeno da se informišu o specifičnostima samih škola i obrazovnih profila koji se u njima izučavaju.

Ostale slike se mogu pogledati u galeriji slika.


Naslovna     O školi     Nastava     Učenici     Preuzimanja     Galerija     Kontakt adresa