nase selo1 skolski casopis1  ekologija1 

 

 

 

 

kulturne aktivnosti1  savetnik5  zavrsni ispit1 


Инспирисани очувањем животне средине и развијањем еколошке свести код наших ученика , чланови еколошке секције су одлучили да свака генерација првака посади своје дрво, “ Дрво генерације“ и на тај начин учини велику корист и за себе и за будуће генерације.
У дворишту наше школе ученици првог разреда посадили су садницу еводије- листопадно, медоносно дрво и присвојили га као своје дрво 
„Дрво генерације“.
Придружите нам се у очувању животне средине донирањем садница и дај те свој допринос акцији „Где год нађеш згодно место ту дрво посади“.
Унапред захвални чланови еколошке секције.

  

  

Дана, 18. новембра 2016. године су ученици 8. разреда наше школе, заједно са ученицима 8. разреда ОШ "Иво Лола Рибар" из Нових Козараца, посетили све средње школе у Кикинди. Током посете смо обишли четири средње школе: Техничку школу, Средњу стручну школу "Милош Црњански" (познатију као хемијска школа), Економско-трговинску средњу школу и Гимназију "Душан Васиљев". Посета средњим школама је део активности из Плана професионалне оријентација. Циљ посете је упознавање са ресурсима средњих школа у најближем окружењу. Посету су реализовале одељењски старешина 8. разреда, Ирена Тасић и школски психолог, Милана Киш.

 
  
 
  

Дана 09.11. 2016 су ученици петог разредау пратњи наставника историје Александра Коцкара посетили Историјски архив и Народни музеј у Кикинди. У архиву су видели где и на који начин се чува архивска грађа,а имали су и прилику да читају и ориганалан документ из 18 века. 
У музеју , тема је била праисторија. Посетили смо археолошку збирку, били мали археолози, научили нешто ново о Кики, кикинском мамуту и погледали филм о њој. Било је ово једно лепо искуство за њих.

  

  

Дана 7. новембра 2016. имали смо част и задовољство да угостимо нама пријатељску школу  Scoala Primera "Speranta "  из Арада. Дружење започето летос нашом посетом настављено је на радост свих. Након посете школи и обиласка школских просторија и часова отишли смо у Кикинду. Део времена смо провели у Центру за стручно усавршавање Кикинда где су гостима представљене могућности ове установе и њен значај за образовни живот у регији. Након шетње тргом, и разгледања знаменитости, отишли смо у Народни музеј Кикинда. Гости су могли да виде пројекцију филма о мамуту Кика и виде сталну поставку музеја. Цела прича крунисана је потписивањем Протокола о сарадњи и Пројекта на тему ''Пријатељство''. У ресторану Ловац смо наставили дружење и договорили даље кораке у нашој сарадњи. Овим путем желимо да захвалимо свима који су помогли реализацију ове посете. 

                           

Дана 28.10.2016.године, еколози наше школе, су уручили џакове пластичних чепова члановима удружења,, Чеп за хендикеп".
Оно чиме бисмо могли да се похвалимо, уједно и захвалимо онима који су учествовали у акцији,, Чеп за хендикеп" је хуманост коју смо сви показали сакупивши 300 килограма чепова.
Укључите се у акцију сакупљања пластичних чепова, заштитимо животну средину, рециклирајмо и обезбедимо особама са инвалидитетом адекватна ортопетска помагала.

      

Поводом 169 година постојања Народне библиотеке "Јован Поповић" традиционално је расписан литерарни конкурс на слободну тему за све узрасте школараца. Представници наше школе су, већ очекивано, оствариле успех. Ученица 4. разреда Тијана Грбић освојила је треће место са песмом "Школа", у категорији нижих разреда, док је Теодора Ковачевић, ученица 8. разреда, освојила прво место песмом "Сви ме гњаве" у категорији виших разреда,
Честитамо нашим песникињама и желимо им још мнооого успеха.
А сада уживајте у чаролијама речи наших награђених ученица.

ШКОЛА

Школа је једна озбиљна кућа
у којој нећеш добити упалу плућа.

Може само да те заболи глава na tronu 20141123 1710159799
од силних цифара пометња права.

А и рука заболи, 
јер стално се пише,
а и често се брише.

Ех, да је Вук бар мање измислио слова, 
то би била школа из снова!

Тијана Грбић IV раз. ОШ ''Петар Кочић'' НАКОВО

СВИ МЕ ГЊАВЕ

Сви ме гњаве,
сви ме даве.
Хоће да ми дођу главе!

Гњави сестра,
тата, мама.
Гњавим чак и себе сама!

Сви питају,
сви се чуде.                                             na tronu 20141123 1263219669
Не помињем ове људе!

Досадни су,
запиткују.
Да ли сами себе чују?

Зашто оно?
Зашто ово?
Куда ћеш? Шта има ново?

- Шта вас брига,
кажем свима.
Усред лета, мени зима

.-Пустите ме 
сви на миру!
Давим се у вашем виру!

-Шта сте дигли
тол'ку дреку?
Глумим црну овцу неку.

Бука, фрка,
целог данаna tronu 20141123 1200194004
као да сам бела врана!

- Скините се
с моје главе!
К'о да сам у филму страве!

-Пронађите
другу мету!
Нисам једина на свету!

-Шта хоћете
сви од мене?
Дунућу вас попут пене!

О'ладите
од мене мало!
Зар вам је баш толико страло?

- Досадни сте, 
чујете ли?
Моја глава свој мир жели!

-Нит' вас слушам,
нити питам,
Нити ваше мисли читам!

- Нисам више
ваша беба.
Нешто ново мени треба!
na tronu 20141123 1950936203

-Нисам више 
мала клинка!
Е, баш хоћу да се шминкам!

-Шта сам вам ја скривила?
Чиме узнемирила?
Нисам никог убила!
ЈА САМ СЕ ЗАЉУБИЛА!

Теодора Ковачевић, 8. разред
ОШ "Петар Кочић", Наково

Ученички парламент који чине ученици 7.и 8. разреда дали су предлог да се у 
школи, викендом, приказују филмови различитих жанрова. Прво филмско вече реализаовано је у петак, 14.11. 2014. од 18 до 20 часова. Свим присутним ђацима вече је протекло угодно и пријатно јер су се, уживајући у филму, осећали као код куће, што фотографије и доказују.
Све похвале Парламенту који je препун идеја, те очекујемо још филмских пројекција и још мноштво културно-уметничких активности.

ponovo radi bioskop 20141123 1162751894

                                                Остале слике се могу погледати у галерији слика.

Kompanija ''Bambi'' je sprovela projekat ''Povratak u školu'' u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i sporta. Ove godine su i naši najmlađi prvaci postali deo ove aktivnosti i uživali u slatkim poklonima.bambi 20141117 1808616626

                                                  Ostale slike se mogu pogledati u galeriji slika.

Danas,12. novembra 2014. godine, učenici petog razreda su u pratnji nastavnika istorije bili u Narodnom muzeju u Kikindi i tamo imali čas istorije sa temom PRAISTORIJA. Učenici su odgledali 3D film o Kiki, kikindskom mamutu, obišli redovnu muzejsku postavku iz perioda praistorije, pa imali kviz znanja i na kraju su imali priliku da kao pravi arheolozi opišu predmete iz te zbirke i sve to zavedu u arheološki karton.
Po završetku posete učenici su se malo počastili u kafeu Makijato.

mali arheolozi 20141113 1003246759

                                                             Ostale slike se mogu pogledati u galeriji slika.

Povodom državnog praznika, Dana primirja u Prvom svetskom ratu, učenicima naše škole je uz prigodnu prezentaciju održano predavanje o ovom važnom istorijskom datumu. U holu je postavljena izložba likovnih radova urađenih na ovu temu. Svim učenicima i zaposlenimа želimo srećan praznik i prijatan odmor u prazničnom, neradnom danu.

dan primirja 20141113 1880593515

                                                   Ostale slike se mogu pogledati u galeriji slika.

У среду, 29. октобра 2014. године, одржан је јесењи крос. Ученици нижих и виших разреда су се надметали у брзини на стадиону Фудбалског клуба ''Полет'' Наково. Свим учесницима честитамо на претрчаним стазама, а посебно похваљујемо најуспешније за освојена прва места.jesenji kros 20141106 1399774867

                                                    Остале слике се могу погледати у галерији слика               

У среду, 29. октобра за ученике OШ ''Петар Кочић'' и малишане из вртића ''Јеленко'', приређен је приказ позоришне представе ''Сукоб бајки'' у извођењу позориштанца ''Лане''. Да се сценским приказима бајки наша деца увек радују - доказ су раздрагана лица, осмеси и громки аплаузи из публике.

sukob bajki 20141105 1161962892

                                                                                     Остале слике се могу погледати у галерији слика.


Naslovna     O školi     Nastava     Učenici     Preuzimanja     Galerija     Kontakt adresa