nase selo1 skolski casopis1  ekologija1 

 

 

 

 

kulturne aktivnosti1  savetnik5  zavrsni ispit1 

U Osnovnoj školi „Petar Kočić" u Nakovu, od početka školske godine nižu se samo lepi događaji koji povezuju lјubav, sport i knjigu.
Još u toku prošle kalendarske godine, 5. oktobra po 24. put je održana humanitarna Trka za srećnije detnjstvo u organizaciji Crvenog krsta iz Kikinde. Iako je glavni cilј ove trke bio istrčati trku, sve učesnike koji su prošli kroz cilј čekao je sa slatkišima generalni sponzor A.D. „Banini", a škole učesnice su dobile i novčana sredstva koja su prikuplјena prodajom brojeva za trku.
Učenici naše škole su odlučili da taj novac utroše na kupovinu knjiga za školsku biblioteku. U saradnji sa nastavnicom srpskog jezika Slađanom Vukić i školskom bibliotekarkom Borislavom Subotički, učenici su dali predloge knjiga koje bi želeli da čitaju i neke od njih smo im i omogućili,a to su: Brenen, Džejms Herbert „Priručnik za čarobnjaka"; Dženi Nimo „Ponoć za Čarlija Bouna", „Čarli Boun i vremenski tvister", „Čarli Boun i plava boa", „Čarli Boun i zamak ogledala"; Džonson Pit „Kako istrenirati roditelјe"; Blum Džudi „Samo da smo zajedno", i „Bože, da l' si tu? Ja sam Margaret."; Zigesar, Sesili fon „Tračara"; Makdonald, Megan „Caca faca ide na koledž" i „Caca faca na putu oko sveta za 8,5 dana"; Brinks Tomas „Polјubiti Paula" i „Svi su mačo, osim Tima"; Ulrih Hortenza „Veštice se ne lјube"; i Ipak vredi patiti zbog lјubavi" i naravno „Ljubavni citati".
Zašto kažemo, naravno „Ljubavni citati". U našoj školi 13. februara organizovano je pesničko veče „U susret Danu zalјublјenih" na kojoj su učenici kazivali, kako svoje, tako i antologijske lјubavne stihove, a iz publike su ih slušali sportisti, gosti večeri, mladi tenseri , članovi teniskog kluba „Jezero" iz Kikinde, gde je opet došlo do preplitanja lјubavi, sporta i knjige.
Ljubav, sport i knjigaIz svih ovih aktivnosti, lјubav, sport i knjiga su u stalnoj akciji i podršci. Koliko učenicima znače novi, savremeni naslovi u školskoj biblioteci govori samo podatak da postoji trenutno i lista čekanja za knjigu, da li zato što su inspirisani jer su svojom zaslugom omogućili nabavku ovih knjiga, ili što su i sami učestvovali u izboru istih.
Ljubav, sport i knjiga mogli bi večno ostati kao pokretač u nama i zato se nadamo da će lјubav prema knjigama, pomoći da istrajemo i u 25-toj trci i prolaskom kroz cilј ostvarimo nove snove.

Tim za kulturu


Naslovna     O školi     Nastava     Učenici     Preuzimanja     Galerija     Kontakt adresa