nase selo1 skolski casopis1  ekologija1 

 

 

 

 

kulturne aktivnosti1  savetnik5  zavrsni ispit1 

 Mamutfest

Opština Kikinda i Narodni muzej Kikinda organizovali su i ove godine festival „Mamut fest 2013“.

Festivalom se obeležava otkriće fosilnih ostataka mamuta popularno nazvanog „Kika“. Programom su obuhvaćene dečije radinice, kvizovi, izložba igračaka iz zbirke Želјka Komnenića, mobilni lanetarijum, zbunjeni kustosi...

Cilј učešća na ovoj manifestaciji:

         • je da učeći kroz zabavu i igru učenici razviju  interesovanja za nauku
         • razvijanje takmičarskog duha 
         • upoznavanje učenika sa naprednom informacionim tehnologijom-  3D film, korišćenje interneta 
         • podsticanje učenika na saradničke odnose u timu  

Učenici  VII razreda naše škole: Isidora Čubrilo, Teodora Kovačević, Stefan Tadić i Nikola Tintar  su 6. Septembra 2013 godine u okviru maifestacije Mamut festa učestvovali u kvizu „ Kviz iz doba Jure“ uz podršku navijača iz svog odelјenja: Sava Bajić, Dragana Kovačević, Jelena Karakaš, Ivan Đuran i Branislava Demeter.
Prijavlјenih  9 ekipa iz različitih škola naše opštine su se nadmetale  u poznavanju istorijata otkrića Kikindskog mamuta, kao i u osnovnim pojmovima iz geologije, paleontologije, biologije i arheologije.
Svi učesnici kviza su pre početka takmičenja pogledali 3D film o Kikindskom mamutu.
Učesnici  kviza su kroz igre zapažanja i kikine pitalice odgovarali na pitanja, na papiru A4 selotejpom lepili ponuđene sličice po redosledu nastanka živih bića, sklapali skelet mamuta i na taj način osvajali bodove.
U nastavku kviza u igri „Mamutski adrenalin“ učesnici  ekipa su pogađali pojmove ispisane na papairićima pomešanih u posudi koje su vođe ekipa  objašnjavali ostalim članovima ekipe. 

Pobednik kviza je ona ekipa koja osvoji najviše bodova. U ovom kvizu ekipa naše škole i ekipa škole Đura Jakšić iz Kikinde imale su isti broj bodova , pa su morale da se nadmeću u još jednoj igri sklapanja mamuta. Žiri je odlučio da su obe ekipe istovremeno sastavile skelet i doneo odluku da prvo mesto podeli ekipa naše škole i škole Đura Jakšić.

Slike se mogu pogledati u galeriji slika.

Nastavnik biologije:
Vesna Bursać


Naslovna     O školi     Nastava     Učenici     Preuzimanja     Galerija     Kontakt adresa