nase selo1 skolski casopis1  ekologija1 

 

 

 

 

kulturne aktivnosti1  savetnik5  zavrsni ispit1 

У нашој школи 12. јануара и 25. фебруара 2015. године, школски психолог је, у складу са задацима из Развојног плана школе, одржао дводелни интерни семинар о мапама ума. Учесници семинара су били чланови Наставничког већа школе.
Наставницима су кроз семинар представљене књиге: Користите обе хемисфере мозга, Савршено памћење, Мапе ума и Моћ дечјег ума, чији је аутор и коаутор Тони Бузан.
На првом семинару, у јануару, разговарано је о памћењу: како функционише људски мозак, колико је памћење трајно, да ли је памћење исто што и присећање, обрађене су неке од техника памћења.
На другом семинару, у фебруару, учесници су се бавили мапама ума: дефинисање мапа ума, закони прављења мапа ума, упоређивање линеарних белешки са мапама ума, грешке приликом стварања мапа ума, примена мапа ума, упознавање са ТОПМУ (техником организоване примене мапа ума).
Учесници семинара су оба семинара веома позитивно оценили, наводећи да су им семинари били како интересантни, тако и корисни.
До краја ове школске године, школски психолог планира да одржи предавање о мапама ума и за родитеље наших ученика, како би се упознали са овом техником, а исто тако и помогли својој деци да код куће увежбавају ову технику памћења и креативног стварања.


Naslovna     O školi     Nastava     Učenici     Preuzimanja     Galerija     Kontakt adresa