nase selo1 skolski casopis1  ekologija1 

 

 

 

 

kulturne aktivnosti1  savetnik5  zavrsni ispit1 


У среду, 23. 03.2016. прославили смо 70 година постојања наше школе. Јубилеј смо обележили кроз неколико активности. У преподневним часовима, од 9 до 11 часова организован је спорстски сусрет. Ученици су се надметали у одбојци, фудбалу, игри "између две ватре". У 16 часова почела је изожба у холу школе, која је била отворена за све мештане. Присутни су били у прилици да погледају како су некада изгледали дневници рада, матичне књиге, старе фотографије, како школе, тако и некадашњих ученика. Присутни су могли и да се информишу о историјату школе путем штампаног материјала, праћен сликама, изложени на паноу у холу школе. Присутни су се и засладили колачима које су на часу домаћинства направили ученици 8. разреда. Врхунац рада са децом показао се на приредби одржаној у биоскопској сали пред бројном публиком.

Dan škole  Dan škole 

Приредба је, наравно, била тематска. Учитељи и наставници су са ученицима приказали тачке кроз које су преплитале приче о школи некад и о школи сад. Напоменућемо да је око 90% ученика било укључено у наведене активности. Не смемо заборавити да поменемо оне без којих цео дан не би нио савршен, они који нам пружају несебичну помоћ: Месна заједница Наково, КУД "Извор", Добровољно ватрогасно друштво, Ловачко друштво Наково, Душан Куга, Жељко Грбић, Данило Раца, Славко Павловић и Борис Молнар. Према реакцијама гостију и публике верујемо да смо на прави начин обележили овај дан, и да ћемо убудуће, као и до сад, изненађивати све наше мештане нашим идејама и иновацијама.

 

Слике се могу погледати у галерији слика.

Данас, 28.3.2015. у ОШ "Жарко Зрењанин" одржано је окружно такмичење из математике на ком је наша школа имала једног представника, Снежану Миолић, ученицу четвртог разреда.

    Наша Снежана је остварила изузетан резултат. Заузела је прво место са освојених 96 бодова од могућих 100.

Честитамо Снежани и њеној учитељици Аници Станојевић на овом успеху !!!

1400554 10153030370565376 1598393368759770328 o

За разлику од претходних, ове године смо Дан школе обележили на помало другачији начин. Наставу су тог дана водили ученици 8. разреда који су се са својим предметним наставницима договорили о наставним јединицима које је тог дана требало обрадити у свим разредима. Поред тога што су наставници имали своје "заменике", и техничко особље, директор, психолог и административни радник "препустили" су своје послове ученицима. Овај сегмент прошао је веома пријатно, забавно, и што је за сваку хвалу, схваћен је веома озбиљно од стране ученика. У поподневним часовима ученици су своју креативност и машту могли да искажу кроз 7 радионица за које су се определили. 
Наставница немачког језика Пирошка Лупуљев и учитељица Аница Станојевић одржале су Малу радионицу немачког језика, у којој су поједини ученици нижих разреда научили неке основе овог страног језика.
Једна од најпосећенијих радионица, коју су припремили наставници Милош Радловић и Милица Грбић, јесте "Твој лик, неко други! Обуци се - сакриј се иза маске."
Учитељице Биљана Новаковић и Данијела Самарџија су са ученицима стварале и украшавале чиније и корпице. Гости ове радионице били су ученици ОШ "Вук Караџић" из Кикинде. Могло би се рећи да је најинтересантнија и најнеобичнија радионица била "Моја мајица- моје име" у којој су ученици машински исписивали своја имена на мајицама. Техничку подршку пружио им је КУД "Извор", без чије би машине све било неизводљиво. Реализатори и творци ове активности су биле библиотекарка Борислава Суботички и учитељица Славенка Буцало. 
У једној од учионица говорило се о калиграфији, тј. лепом писању, те су ученици помоћу калупа исписали поруку нашој бившој ученици Јовани Војиновић која је тренутно у Италији на лечењу. Радионицу су водиле наставнице Слађана Вукић и Сања Демењ.
Школска медијатека је на 2 сата постала Јапан. Ученици су уз презентацију о овој држави, пили чај и правили разне фигуре од папира, тј. упознали се са вештином оригами. Ову радионицу су осмислили наставник географије Драган Рађеновић, наставница техничког Маја Дувњак и психолог Милана Киш. 
И за крај - оно најслађе. Из наше трпезарије ширио се мирис колача које су ученици правили са наставницама Горданом Одаџин, Иреном Тасић и Весном Бурсаћ.
Након завршених активности сви учесници су у школском холу презентовали свој рад, рукотворине и засладили се колачима.
За нама је остао један пријатан дан, како за наставнике, тако и за ученике. Сматрамо да је ово један од најуспешнијих и најорганизованијих дана када обележавамо Дан школе.

 

                                     

   Остале слике се могу погледати у галерији слика.

Категорија 5. разред:
1. Ђорђе Пантелић, 2.место и пласман на окружно такмичење
2. Јована Милинковић, 3. место;

Категорија 6. разред:
1. Јадранка Тубин - похвале за учешће и труд;

Категорија 7. разред:
1. Исидора Карановић, 3.место
2. Небојша Пантелић, 3. место;

Категорија 8. разред:
1.Теодора Ковачевић, 3. место
2. Ема Добрић, 3. место

Честитамо свим учесницима који нас из такмичења у такмичење обрадују и учине нас поносним!

1. Јована Милинковић, 4. место
2. Јован Гашић , 7. место
3. Милана Тадић, 13 место

                 Честитамо свим ученицима на учешћу и оствареним резултатима!!!istorija 20150308 1154418336

Категорија 5. разред:
1. Милана Тадић, 2. место и пласман на окружно такмичење
2. Јована Милинковић, 3. место
3. Уна Тубин, 3. место

Категорија 6. разред:
1. Јадранка Тубин, 2. место и пласман на окружно такмичење

Категорија 7. разред:
1. Исидора Карановић, 2. место

Категорија 8. разред:
1. Исидора Чубрило, директан пласман на окружно такмичење
2. Теодора Ковачевић, 3.место и пласман на окружно такмичење
3. Јелена Каракаш - похвале за учешће и труд.

БРАВО, ДЕВОЈКЕ, И ПУНО УСПЕХА ВАМА КОЈЕ СТЕ ОСТВАРИЛЕ ПЛАСМАН НА ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ КОЈЕ ЋЕ СЕ ОДРЖАТИ 18. 04.2015.

У нашој школи 12. јануара и 25. фебруара 2015. године, школски психолог је, у складу са задацима из Развојног плана школе, одржао дводелни интерни семинар о мапама ума. Учесници семинара су били чланови Наставничког већа школе.
Наставницима су кроз семинар представљене књиге: Користите обе хемисфере мозга, Савршено памћење, Мапе ума и Моћ дечјег ума, чији је аутор и коаутор Тони Бузан.
На првом семинару, у јануару, разговарано је о памћењу: како функционише људски мозак, колико је памћење трајно, да ли је памћење исто што и присећање, обрађене су неке од техника памћења.
На другом семинару, у фебруару, учесници су се бавили мапама ума: дефинисање мапа ума, закони прављења мапа ума, упоређивање линеарних белешки са мапама ума, грешке приликом стварања мапа ума, примена мапа ума, упознавање са ТОПМУ (техником организоване примене мапа ума).
Учесници семинара су оба семинара веома позитивно оценили, наводећи да су им семинари били како интересантни, тако и корисни.
До краја ове школске године, школски психолог планира да одржи предавање о мапама ума и за родитеље наших ученика, како би се упознали са овом техником, а исто тако и помогли својој деци да код куће увежбавају ову технику памћења и креативног стварања.

У суботу, 28. 02. 2015. одржана су општинска такмичења из математике и енглеског језика.
Похваљујемо ученицу 8. разреда Исидору Чубрило за учешће на такмичењу из енглеског језика одржаног у ОШ "Вук Караџић". Похвале упућујемо и нашим математичарима. Такмичење се одржало у ОШ "Жарко Зрењанин". То су ученице 3. разреда Мара Иветић, Ања Кресоја и Андреа Ћирић; ученице 4. разреда: Тијана Грбић, Петар Војиновић, а ученици Снежани Миолић честитамо на освојеном 3. месту.
Представници виших разреда били су ученици Јован Гашић, Милана Тадић (5. разред) и Теодра Ковачевић (8. разред).
Све учеснике похваљујемо за уложен труд и жељу за знањем.

Dana 10.3.2014. god, učenici VIII razreda sa nastavnikom istorije su nakon petog časa otišli u posetu muzeju, u Arhiv. Učenici su imali mogućnost da vide kako je Kikinda izgledala ranije, da uporede i vide razlike sa današnjicom. Na osnovu viđenog krenuli smo u dalji obilazak i stigli do mesta gde je nekada bio zatvor. Uz pomoć vodiča koji je objašnjavao kako je to ranije funkcionisalo mogli smo da uđemo u ćelije i vidimo stara dokumenta iz tadašnjeg vremena. Zatim smo otišli u deo gde smo se upoznali sa istorijom cigle i o njenom postanku. Nakon što smo saslušali priču o tome, otišli smo i sami napravili po jedan komade cigle. Otišli smo kući sabirajući utiske o provedenom popodnevnu. Sve u svemu, mi smo zadovoljni i nadamo se da će biti još ovakvih prilika!

Osmaci u muzeju i arhivu

Anđela Novaković
8. razred

U petak, povodom praznika Dana škole, učenici osmog razreda su preuzeli uloge nastavnika, direktorke, učiteljica, sekretarice, poslužiteljke i kotlara. Bilo je veoma interesantno videti naše vršnjake kako obavljaju uloge zaposlenih u školi. Svi su vredno i marljivo obavljali svoje dužnosti kako u učionocama, tako i u kancelarijama, a i u zbornici za vreme odmora je bilo veoma uzbudljivo.

Dan skole - zamena uloga  Dan skole - zamena uloga 

Slike se mogu pogledati u galeriji slika.

Dana 19. marta 2014. posetili su nas predstavnici kompanije A.S.A i Kulturnog centra Kikinda. Za učenike trećeg i četvrtog razreda organizovana je kreativna radionica. Ova zajednička aktivnost ima za cilј promociju akcije ''Čistunko'' kao i saradnju izmedju svih učesnika ove radionice. Cilј ove akcije je razvijanje svesti o očuvanju životne sredine kod najmlađih.

Radionica cistunko

Slike se mogu pogledati u galeriji slika.

Učenici osmog razreda dana 10.3.2014. godine posetili su Istorijski arhiv u Kikindi gde su videli postavku o Zgradama i kućama u Kikindi krajem 19. i početkom 20. veka, a zatim su posetili i Narodni muzej u Kikindi, gde su pogledali postavku KRALjEVSTO CREPA I CIGLE, a nakon toga su i sami probali kako to izgleda praviti cigle.

 Osmaci u muzeju i arhivu

Slike se mogu pogledati u galeriji slika.


Naslovna     O školi     Nastava     Učenici     Preuzimanja     Galerija     Kontakt adresa