nase selo1 skolski casopis1  ekologija1 

 

 

 

 

kulturne aktivnosti1  savetnik5  zavrsni ispit1 


Друго полугодиште почиње у петак, 15. јануара 2016. године. Настава почиње у 8:00 часова по распореду за петак.

Чланови Тима за културу су одлучили да последњи школски дан у овом полугодишту организују у новогодишњем руху. Ученици наше школе писали су Деда Мразу писма. Било их је разних: неки су само поздрављали Деда Мраза, писали му песме, правили му честитке, али право писмо упућено Деда Мразу не може бити без жеља. Читајући писма, схватили смо да су наши ученици ретко скромна деца, али пошто нисмо могли наградити око 40 ученика, одлучили смо да ученици Тијани Ћирић поклонимо перницу за школу, јер јој је то била једина и посебна жеља.

ПИСМО ДЕДА МРАЗУ ПИСМО ДЕДА МРАЗУ


А какав би то дан био кад се не би појавио онај ко жеље испуњава – Деда Мраз. У препуном холу наших ученика, појавио се он са једним својим помоћником, док је други био спречен да дође, те се, путем нове технологије-скајпа, јавио и поздравио наше ђаке и пожелео им срећну Нову годину. Час је протекао у смеху, одушевљењу деце што виде Деда Мраза, а било је и суза док су нека писма прочитана.
Сви ученици који су писали писмо су на крају добили поклончић, медењаке лепо упаковане, које су направили ученици 8. разреда.

Остале слике се могу погледати у галерији слика.

Ученици осмог разреда, наша генерација 2001. су у низу својих активности одлучили да сам крај ове године увеличају НОВОГОДИШЊОМ МОДНОМ РЕВИЈОМ. Ревија је организована за све ученике наше школе, а сав приход прикупљен од продатих улазница је намењен ученицима осмог разреда за прославу метурске вечери. Осмаци су се побринули за све: организацију, озвучење, украшавање сале. Одлуку о победнику је донео жири у следећем саставу: Весна Карановић (родитељ и мајка три девојке), Милица Грбић (наставница ликовне културе) и Јадранка Тубин (ученица 7. разреда и члан ученичког парламента). Свој допринос у организацији и огромну помоћ ученицима су пружили Милана Киш (психолог школе и разредни старешина осмог разреда), Слађана Вукић (наставница српског језика), Биљана Новаковић (учитељица), Борислава Суботички (библиотекарка), и КУД ‘’Извор’’ Наково. Њима осмаци упућују посебну захвалност. Такмичарски део је одржан за више категорија. Девојчице су демонстрирале: школску гардеробу, одећу за госпођу и вечерњи излазак. Дечаци су припремили изложбу лудих фризура. У паузи између дефилеа ученица Дуња Гашић је показала свој певачки таленат у извођењу композиције ‘’Све још мирише на њу’’. Посебну пажњу у овој вечери је изазвало гостовање Карате клуба ‘’Феникс’’ у ком тренира наш осмак Слободан Калембер. Жири је имао тежак задатак да изабере најбоље међу прелепим моделима и за сваку категорију су додељене по три награде. За слатке награде су се побринули ученици осмог разреда.

Модна ревија Модна ревија

Остале слике се могу погледати у галерији слика.

У петак, 23. 01.2015. гости наше школе били су чланови еколошке секције
ЕКО-ГЕН из Средње стручне школе "Милош Црњански" предвођени својом професерком Радмилом Мишков. Циљ ове посете био је да се на један забаван, интерактиван и драмски начин укаже на штетност грицкалица, кока-коле и слаткиша у свакодневној исхрани; да се укаже на значај рециклаже и воде на нашој планети. Ово није било уобичајено предавање, већ се све одвијало путем презентација које су указале на штетност нездраве исхране, кроз које су изнети неки изненађујући и, можда, до сад нечувени подаци и чињенице који би требало да прошире свест ученика о сопственом здрављу. Значај рециклаже приказан је путем једног драмског игроказа "Зелени пензионер", а потом је уследио анимирани филм кроз који су ученици увидели колико је вода значајна за нашу планету Земљу.
Захваљујемо се ведрој и расположеној дружини ЕКО-ГЕН-а, и очекујемо их поново са неким новим занимљивостима.

zdrav zivot 20150127 1102043263                                                   Остале слике се могу погледати у галерији слика.

svetosavska sveanost 20140206 1578199725
27. januara, u našoj školi je, kao i u svim školama u Srbiji, obeležena školska slava, Sveti Sava. Učenici su najpre posetili crkvu u kojoj su, u čast prvog srpskog prosvetitelјa, recitovali pesme naučene na verskoj nastavi. Svečanost se nastavila u holu škole, koju je otvorio školski hor svetosavskom himnom. Nakon toga je veroučitelј Milan Petrović obavio molitveni čin i prerezao slavski kolač obrativši se prigodnom besedom svima koji su prisustvovali ovoj svečanosti. Potom je usledila "šarenica" satkana od pesama, recitala, dramatizacijom priče o Svetom Savi iz ugla mlađe sestre koja prepričava i opisuje noć pred veliku Rastkovu odliku da pobegne na Svetu Goru.
Na kraju su svi prisutni posluženi parčetom slavskog kolača i osvećenim kolјivom.
Zahvalјujemo se svima koji su učestvovali u realizaciji ove školske svečanosti.
 
Slike se mogu pogledati u galeriji slika.

Jovo GašićJovan Gašić, učenik 4. razreda u toku prvog polugodišta aktivno je predstavlјao našu školu, u zemlјi i inostranstvu. Na Međunarodnom turniru džudoa, u Rumuniji, osvojio je prvo mesto, a na Školskom prvenstvu Srbije u džudou, održanom u Kikindi, osvojio je drugo mesto. Jovanu čestitamo i želimo puno uspeha u dalјim takmičenjima.

Učenici (članovi ekološke sekcije) od 2. do 8. razreda zajedno sa nastavnicom Vesnom Bursać i učitelјicom Bilјanom Novaković su se priklјučili akciji pod nazivom ,,Uvek su mi draže jelke s reciklaže". Ovu akciju je organizovao Eko tim predškolske ustanove ,,Dragolјub Udicki" iz Kikinde.
U okviru te akcije učenici su u saradnji sa roditelјima i građanima Nakova napravili jelku od reciklažnog materijala. Potom su jelku poklonili 20.12.2013. godine Domu zdravlјa u Nakovu.

Eko jelka


Naslovna     O školi     Nastava     Učenici     Preuzimanja     Galerija     Kontakt adresa