УПОЗНАВАЊЕ СВЕТА РАДА У КОМПАНИЈИ “ПРОМЕДИА” У КИКИНДИ

Ученици 7. и 8. разреда наше школе су у четвртак, 6. јуна, имали прилику да се упознају са стварним светом рада кроз посету компанији “Промедиа” у Кикинди. Циљ посете био је да се ученици упознају са радом ове компаније, која се бави продајом лабораторијске опреме, реагенаса, хемикалија, и потрошног лабораторијског материјала.

Компанија обезбеђује опрему која је неопходна за истраживање и тестирање, као што су микроскопи, хемикалије, и други лабораторијски прибор. Они такође врше поправку и одржавање те опреме.

Током посете, ученици су имали прилику да кроз обилазак производног погона и едукативно предавање о микроорганизмима упознају рад компаније “Промедиа”. Посебан нагласак стављен је на мере заштите и одговорности на радном месту технолога, пружајући ученицима увид у важност безбедности и професионалне етике.

Обилазак је део активности обележавања „Дана девојчица“, којим се промовише равноправност и разбијање предрасуда и стереотипа везаних за мушка и женска занимања.
Посетом смо подстакли ученике да размишљају о широком спектру могућности у избору каријере.

Захваљујемо се родитељима који су омогућили превоз ученика до Кикинде и назад, чиме су допринели успешном реализовању ове едукативне посете.